7 saveta za prevenciju mikotoksina na polju

Sprečavanje razvoja mikotoksina je najbolja opcija za vaše biljke i životinje – ali to nije uvek moguće. Dobro osmišljen plan pomoći će da se problemi sa mikotoksinima ublaže.

Sprečavanje razvoja mikotoksina je najbolja opcija za vase biljke i životinje – ali to nije uvek moguće.

Antimikrobna rezistencija u proizvodnji svinja

U nastavku je ažuriran transkript Tom Martinovog intervjua sa dr Anom Katarinom Berge, veterinarem i vlasnikom „Berge Veterinary Consulting”. Kliknite ovde da pročitate ceo intervju.

Dr Ana Katarina Berge, vlasnik “Berge Veterinary Consulting BVBA”, je veterinar sa obimnim znanjem i veštinama u polju praktičnog znanja u ratarstvu koje kombinuje sa epidemiološkim stanovištem u pogledu zdravlja životinje. U narednom intervjuu sa Tomom Martinom iz Belgije, razmatra upotrebu antibiotika u proizvodnji svinja, kao i njihovoj alternativi.

Četiri ključne komponente kod nege teladi

Odgoj zdravih junica je ključna komponenta koja će osigurati da da buduće stado bude visoko produktivno.

Odgoj zdravih junica je ključna komponenta koja će osigurati da da buduće stado bude visoko produktivno. Slab rast mlade teladi uveliko će uticati na proizvodnju mleka u budućnosti. Uzevši to u obzir, čak i u zahtevno vreme teljenja, telad ne smemo zapostaviti.

Skaleti i Marfi: Manje je više uz organske mikroelemente

Nepravilna suplementacija mineralima može imati velike posledice na zdravlje životinje i njenu produktivnost. Organski mikroelementi dokazano podstiču bolju apsorpciju, daju manje otpada i daju optimalno zdravlje.

Tom Martinov intervju sa Dr Ričardom Marfijem i Dr Rodžerom Skaletijem.

Pages

background image