Fabrika kvasca u Senti  osnovana je 1978. godine i nakon izgradnje novog pogona 1981. godine urađena je prva fermentacija.

 

Predsednik kompanije Alltech Inc., dr Pearse Lyons je kroz poslovnu saradnju ocenio AD Fermin kao kompaniju koja ima kapacitete za dalji razvoj i uspeh i tako je senćanska fabrika kvasca u aprilu 2002. godine postala član porodice kompanije Alltech. Fabrika u Senti je postala jedna od najvažnijih strateških proizvodnih centara za Alltech, zahvaljujući kapacitetu koji poseduje.

 

Firma zapošljava više od 180 radnika i njena osnovna delatnost je proizvodnja kvasca i ekstrakta kvasca. Asortiman proizvoda je ekstrakt kvasca u pasti, tečnoj pasti i prahu, razne vrste specijalnog aktivnog suvog kvasca i instant suvi pekarski kvasac.

 

Alltech je tokom investicija i realizovanog razvoja u proteklih trinaest godina značajno povećao kapacitet proizvodnje ekstrakta kvasca kao i kvalitet svih proizvoda. Firma poseduje sledeće sertifikate: HACCP, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004, ISO 9001:2008, FAMI-QS Code, BRC issue 6/A, HALAL, KOSHER i OHSAS 18001:2007.

 

Godine 2007. i  2009. Alltech je nagrađen od strane Regionalne privredne komore Kikinda za doprinos u razvoju privrede severnog Banata i Potisja i za doprinos radu Regionalne privredne komore Kikinda.

Alltech Serbia  2010. godine dobija priznanje za društvenu korisnost za projekat prečistača otpadnih voda u okviru nagrade AUREA 2010 – najbolja investicija i 2012. je nagrađena od strane opštine Sente sa Maecenas priznanjem.

 

Od 2009. godine firma je investirala u fabriku u visini od 30 miliona evra i završena je instalacija jednog od najsavremenijeg prečistača otpadnih voda, izgradnja novog postrojenja za prečišćavanje procesne vode, nova linija za sušenje specijalnog aktivnog kvasca i proširenje kapaciteta pogona za ekstrakt kvasca, što ovu fabriku čini jedinstvenom u regionu.

Više o našoj matičnoj kući pročitajte na Alltech.com

 

Alltechov Globalni pregled stočne hrane za 2017. godinu

Prema  Alltechovom Globalnom pregledu stočne hrane za 2017. godinu proizvodnja stočne hrane u svetu je prešla jednu milijardu metričkih tona

Evropska Unija doživljava rast, u kojem vodi Španija.

Alltechov Globalni pregled stočne hrane za 2017. godinu uključuje rezultate iz 141 zemlje i preko 30.000 fabrika stočne hrane.

Najkompletnija i najjača procena o statusu proizvodnje stočne hrane do danas.

ONE: The Alltech Ideas Conference

ONE: The Alltech Ideas Conference

Disrupt the Disruptors

34. godišnja međunarodna konferencija agrobiznisa spaja inspiraciju i inovaciju da proizvođačima pruži životna rešenja za budućnost

Ranom prijavom na one.alltech.com ostvarite do 400 dolara uštede

 

[DANBOJN, Irska] – Jedna ideja, jednog čoveka, može da poromeni status quo i da stvori priliku – ili izazove – za mnoge. Da li će poljoprivreda izazvati pozitivne promene, stvarajući priliku? Ili će industrija upasti u zamku odbrane od promena?

Coppens International otkrio proboj u inovacijama u ishrani vodenih organizama za 2017

Uključivanje većeg broja Alltech rešenja za ishranu nudi uzbudljiv napredak na tržištu hrane za vodene organizme

[HELMOND, Holandija] – U Coppens International, kompaniji u okviru Alltech koja je vodeći provajder rešenja za ishranu vodenih organizama na međunarodnom nivou, su tokom 2016. godine bili veoma zauzeti. Otkad su se pridružili Alltechu, saradnja između istraživačkih timova kompanija je rezultirala  širokim asortimanom projekata. Ti projekti uključuju uvođenje većeg broja novih proizvoda od algi koji sadrže inovativne Alltech tehnologije, poput revolucionarne održive zamene za riblje ulje za ForPlusTM, za asortiman proizvoda za vodene organizme Coppens International.

Kontaktirajte nas

Alltech Serbia d.o.o. Senta

Adresa

Karađorđeva 121

24400 Senta

Republika Srbija

Telefon

+ 381( 24) 656 100

Faks 

 + 381(24) 812 705

E-mail

alltech.serbia@alltech.com

background image