Fabrika kvasca u Senti  osnovana je 1978. godine i nakon izgradnje novog pogona 1981. godine urađena je prva fermentacija.

 

Predsednik kompanije Alltech Inc., dr Pearse Lyons je kroz poslovnu saradnju ocenio AD Fermin kao kompaniju koja ima kapacitete za dalji razvoj i uspeh i tako je senćanska fabrika kvasca u aprilu 2002. godine postala član porodice kompanije Alltech. Fabrika u Senti je postala jedna od najvažnijih strateških proizvodnih centara za Alltech, zahvaljujući kapacitetu koji poseduje.

 

Firma zapošljava više od 180 radnika i njena osnovna delatnost je proizvodnja kvasca i ekstrakta kvasca. Asortiman proizvoda je ekstrakt kvasca u pasti, tečnoj pasti i prahu, razne vrste specijalnog aktivnog suvog kvasca i instant suvi pekarski kvasac.

 

Alltech je tokom investicija i realizovanog razvoja u proteklih trinaest godina značajno povećao kapacitet proizvodnje ekstrakta kvasca kao i kvalitet svih proizvoda. Firma poseduje sledeće sertifikate: HACCP, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004, ISO 9001:2008, FAMI-QS Code, BRC issue 6/A, HALAL, KOSHER i OHSAS 18001:2007.

 

Godine 2007. i  2009. Alltech je nagrađen od strane Regionalne privredne komore Kikinda za doprinos u razvoju privrede severnog Banata i Potisja i za doprinos radu Regionalne privredne komore Kikinda.

Alltech Serbia  2010. godine dobija priznanje za društvenu korisnost za projekat prečistača otpadnih voda u okviru nagrade AUREA 2010 – najbolja investicija i 2012. je nagrađena od strane opštine Sente sa Maecenas priznanjem.

 

Od 2009. godine firma je investirala u fabriku u visini od 30 miliona evra i završena je instalacija jednog od najsavremenijeg prečistača otpadnih voda, izgradnja novog postrojenja za prečišćavanje procesne vode, nova linija za sušenje specijalnog aktivnog kvasca i proširenje kapaciteta pogona za ekstrakt kvasca, što ovu fabriku čini jedinstvenom u regionu.

Više o našoj matičnoj kući pročitajte na Alltech.com

 

Alltech Young Scientist

Danas otkrivamo rešenja za sutra:

Alltech program Mladi naučnik poziva sve buduće inovatore

 

[DUNBOJN, Irska] – Alltech program Mladi naučnik (AYS program), najveće svetsko takmičenje univerzitetskog nivoa u oblasti poljoprivrednih nauka i tokom 2017. godine želi da privuče buduće inovatore. Pobednici koji su osvojili prva mesta u svojim regionima će, uz sve plaćene troškove, biti pozvani da prisustvuju Nedelji istraživača Alltech Mladi naučnik, čiji će vrhunac biti ONE: Alltech Konferencija ideja u Leksingtonu, Kentaki, SAD. Tu će se najbistriji umovi takmičiti za nagradu, u potpunosti finansirano mesto na nivou doktorata (dodiplomci) ili u potpunosti finansirano mesto na nivou postdoktorata (diplomci), pored novčanih nagrada od 5.000 USD i 10.000 USD, tim redom. 

 

Alltech Career Development Program

Poljoprivreda se menja

Mi u Alltechu verujemo da činimo dobro za farmera, životinju, potrošača i životnu sredinu. Stvaramo održiva rešenja za povećanje proizvodnje hrane, povećavajući profit kupaca i brzu adaptaciju na promene u svetu. Za to je potrebno mnogo talenata i jedinstven tim kojim upravlja radoznalost, inovacije i izvrsnost. Kroz Alltech Corporate Career Development Program, pozdraviljamo sledeću generaciju predstavnika promena koji pomažu naš globalni tim u rešavanju izazovima kod ishrane rastuće populacije. Vi, koji ste nedavno diplomirali spremni ste da nam se pridruže i zajedno sa nama činite dobro? Mi verujemo u #AgGrowsCareers.

Za više informacija i prijavu posetite education.alltech.com

Rok prijava od 15. avgusta do 30. septembra.

Alltech preuzima Coppens International, kompaniju za inovativnu hranu i ishranu vodenih organizama

Ustanovljava provajdera rešenja za dinamičnu ishranu vodenih organizama kombinujući inovaciju, tehnologiju, istraživanje i razvoj da pruži vrednost i efikasnost poljoprivrednicima koji se bave uzgojem vodenih organizama širom sveta

 

Spajanje će ubrzati inovaciju u ishrani vodenih organizama kroz kombinovano naučno znanje, tehnologiju, istraživanje i razvoj

Kontaktirajte nas

Alltech Serbia d.o.o. Senta

Adresa

Karađorđeva 121

24400 Senta

Republika Srbija

Telefon

+ 381( 24) 656 100

Faks 

 + 381(24) 812 705

E-mail

alltech.serbia@alltech.com

background image