Novi pogled na neuništive patogene organizme

Davno su prošli dani kada smo teletu mogli da damo lek i eliminišemo patogene. Zdravlje i zaštita od patogena kod teladi mlečnih rasa zahteva posvećivanje mnogo pažnje i drugim faktorima upravljanja.

3 saveta za pregled vaših useva koji pomažu u prepoznavanju bolesti

Kada pregledate useve na prisustvo bolesti, važno je da zapamtite da nekada uzrok simptoma nije očigledan. Bolesti mogu izazvati razni faktori, poput uzročnika stresa u životnoj sredini, reakcija na razna đubriva ili herbicide, nedostatka hranljivih materija ili problem vezani za zemljište. Prema tome, može biti teško tačno odrediti uzrok neke bolesti i odrediti odgovarajući tretman.

Mala doza mikoroelemenata može mnogo značiti u ishrani živine

Mikroelementi, koji potiču iz zemlje, zapravo predstavljaju sasvim mali deo obroka životinja, ali su kritična komponentu u metabolizmu i ishrani životinja. 

Opasnost!: Preko 500 mikotoksina predstavlja rizik za vaše svinje

Mikotoksini koje proizvode plesni na mnogo načina utiču na performanse životinja i profitabilnost proizvođača. Zašto oni predstavljaju tako veliki rizik za vaše životinje?

Alltech Young Scientist program 2018.

U toku su prijave za jedno od najvećih svetskih takmičenja u poljoprivrednim naukama univerzitetskog nivoa.

Program Alltech mladi naučnik nudi u potpunosti finansiran položaj nivoa doktorata za pobednika dodiplomskog nivoa i postdoktorski položaj za pobednika diplomca.

Pages

background image