Alltech Crop Science™

Nauka o usevima

Alltech® Crop Science obezbeđuje na prirodi zasnovana rešenja za izazove u agronomiji i hortikulturi sa kojima se suočavaju proizvođači širom sveta.  

 

Izazovi u nauci o usevima:

Zemljište / SOIL-SET AID

Performanse / IMPRO-GRAIN i IMPRO-SET

Obnova zemljišta

Na poljoprivrednu proizvodnju utiču mnogi faktori, ali zdrav agribiom je osnova da bi usev dostigao svoj najpotpuniji genetski potencijal. Alltech rešenja za zemljište – rezultat naprednih istraživanja specifičnih baterijskih metabolita i enzimskih jedinjenja – pomažu biljkama da uspostave snažnu osnovu. Pošto preterano korišćenje hemikalija uzima sve veći danak vezan za zdravlje zemljišta i dostupnost hranljivih materija, od najvećeg je značaja prihvatiti nova prirodna rešenja koja obnavljaju i dopunjuju zemljište. Globalni asortiman obuhvata aktivatore zemljišta, mikrobiološke inokulante i đubriva. Zdravlje zemljišta je neophodno za zdravlje biljaka, a ove biodiskrecione tehnologije neguju razvoj korisnih mikroba zemljišta koji pomažu u razlaganju materijala zaostalih od useva, povećavaju dostupnost hranljivih materija i pospešuju rast korena.

 

Povećanje prinosa, poboljšanje boje i kvaliteta useva

Usred nesigurnosti i stalne promene životne sredine, obezbeđenje usevu katalizatora rasta u tačno određeno vreme može značiti suštinsku razliku. Formulisan da pospeši snažan razvoj biljaka i namenjen povećanju proizvodnog potencijala, asortiman Alltech proizvoda za performanse uključuje aktivatore biljaka i đubriva u raznim regionima širom sveta. Ove jedinstvene tehnologije su rezultat napretka u istraživanjima metabolizma biljaka i tako su formulisani da usavrše prirodne procese u biljkama i obezbede preciznu dostupnost mikronutrijenata.

Kao rezultata toga, biljke postaju zdravije, sposobnije su da podnesu stresove poreklom iz životne sredine i daju poboljšane ukupne parametre kvaliteta poput šećera (sadržaj šećera u vodenom rastvoru), veličine i boje, čime se povećava prinos pogodan za tržište.

 

 

Upravljanje hranljivim materijama

Osiromašenje zemljišta i gubitak hranljivih materija dovode do slabe proizvodnje useva, prinosa i kvaliteta. Obezbediti biljkama sve neophodne hranljive materije koje su im potrebne da napreduju je složen proces balansiranja koji prevazilazi tradicionalne programe đubrenja. Alltech je priznat kao svetski lider u tehnologiji helacije. Globalni asortiman ishrane koristi inherentnu složenu prirodu aminokiselina da obezbedi izbalansiran izvor neophodnih hranljivih materija u jedinstvenom biološki dostupnom obliku koji biljke lakše apsorbuju. Sa namerom da brzo ispravi nedostatke usled osiromašenih zemljišta, ovaj karakterističan pristup koristi tehnologiju minerala za premošćivanje jaza između potencijala useva i njihovih performansi, podržavanjem metabolizam biljaka i omogućavanjem superiorne žetve, bez ugrožavanja životne sredine.

 

*Molimo da imate na umu da asortiman proizvoda za ishranu nije dostupan u svim regionima i da konkretne formulacije mogu varirati među regionima.

 

Programi zaštite

Pošto se mnoge konvencionalne hemikalije više ne koriste, značaj biološki racionalnih rešenja za proizvodnju useva brzo raste na globalnom nivou u standardnim programima primene. Pospešivanjem inherentnih odbrambenih mehanizama biljaka putem bolje ishrane, Alltech programi globalne zaštite su stvoreni da ublaže korišćenje fungicida integrisanjem konvencionalnih fungicida sa biofungicidima i hranljivim materijama neophodnim za jačanje biljaka. Obezbeđivanje jedinstvenih, prirodnih rešenja koja poboljšavaju zdravlje biljaka i time i otpornost na infekcije i bolesti, je cilj našeg Alltech Centra za istraživanje nutrigenomike. Zdravije, dobro ishranjene biljke imaju efikasniji sistem odbrane i sposobnije su da podnesu stresove poreklom iz životne sredine koji utiču na proizvodnju useva.

 

Za dodatne informacije o tome kako Alltech rešenja mogu da vam pomognu, molimo da se obratite na adresu alltech.serbia@alltech.com.

 

Kontaktirajte nas

Alltech SRB d.o.o. Novi Sad

Adresa

Bulevar oslobođenja 36

21000 Novi Sad

Republika Srbija

Telefon

+381 63 566 811

E-mail

vcvetkovic@alltech.com

background image