Novi Alltech E-CO2 vebsajt nudi puteve ka većoj efikasnosti na farmama

2017-01-11

Vodeća konsultantska kuća za poljoprivredu i životnu sredinu Alltech E-CO2 pokrenula je novi vebsajt koji farmerima i prehrambenoj industriji u širem smislu nudi vredna saznanja o efikasnosti resursa. Pored besplatnih procena efikasnosti farmi, sajt je domaćin nove interaktivne grafike „virtuelna farma“ koja brzo i lako pruža informacije o glavnim izvorima emisije ugljenika.

„Novi vebsajt pruža mogućnost boljeg razumevanja faktora koji utiču na efikasnost proizvodnje hrane, kao i pristup oruđima koja će farmerima pomoći da poboljšaju učinak svojih preduzeća,“ rekao je Ben Brau, glavni direktor poslovabja Alltech E-CO2.

„Ugljenični otisak farme je tačan pokazatelj efikasnosti učinka, a samim tim i profitabilnosti“, nastavio je Brau. „Stoga, upravljanje poslovanjem radi smanjenja emisije pomaže i rezultatu i životnoj sredini.“

Interaktivni onlajn alati vebsajta „Šta ako?“, koji izračunavaju ugljenični otisak preduzeća i podatke o performansama, nude dobru polaznu tačku pružajući farmerima brzu i jednostavnu mogućnost da procene i postave referentne tačke za sopstvenu efikasnosti poslovanja. Alati nude uvid u postojeće prakse i pružaju mogućnost uvida u to kakve koristi za performanse mogu doneti promene. Kao takvo, korišćenje onlajn alata pruža dobar uvod za sveobuhvatnije procene farmi, a Alltech E-CO2 smatra da to farmerima pruža najbolje prilike da preispitaju i unaprede svoje poslovanje.

Interaktivna grafika „virtuelna farma“ je u ovom trenutku dostupna kako za preduzeća koja se bave kako preživarima, tako i nepreživarima, pružajući brzi vodič za poreklo emisija gasova staklene bašte. Novi sajt takođe ističe širi spektar rešenja za farme koja pruža Alltech E-CO2, a koja uključuju alate za izračunavanje troškova proizvodnje, ocenjivanje biodiverziteta i vodenog otiska.

Više informacije možete čitati na www.alltech-e-co2.com

 

Alltech E-CO2

  1. Alltech E-CO2 je formiran 5. februara 2015. godine kada je Alltech, globalni lider u oblasti zdravlja i ishrane životinja, završio proces kupovine E-CO2 Project Limited. Kupovina je izvršena da bi se ojačale usluge vezane za životnu sredinu koje Alltech nudi proizvođačima stoke u Velikoj Britaniji.

  2. Alltech E-CO2 je vodeći provajder ocena na licu mesta vezanih za životnu sredinu i ugljenik na farmama, stvoren da pomogne u pitanjima borbe protiv klimatskih promena i pitanjima održivosti poljoprivrede. Zasnovan na poljoprivredi, Alltech E-CO2 stvara rešenja u korist farmera, ukazivanjem na mogućnosti za poboljšanje efikasnost na farmi radi povećanja profitabilnosti i održivosti. Regionalno osoblje za procene na licu mesta je raspoređeno širom Velike Britanije i Irske, obezbeđujući tim širokog opsega koji stoji na raspolaganju da ponudi konsultacije i savete zasnovane na posedovanju informacija.

  3. Alltech E-CO2 radi sa kompanijom Carbon Trust radi sertifikovanja sopstvenih oruđa u skladu sa međunarodno priznatim standardom analize životnog ciklusa PAS2050. To osigurava da se proizvodi i usluge koje pruža Alltech E-CO2 nezavisno ocenjuju i međunarodno verifikuju, što klijentima potvrđuje njihov visoki kvalitet.

Kontaktirajte nas

Alltech SRB d.o.o. Novi Sad

Adresa

Bulevar oslobođenja 36

21000 Novi Sad

Republika Srbija

Telefon

+381 63 566 811

E-mail

vcvetkovic@alltech.com

background image