Alltechova evropska laboratorija za mikotoksine je dobila ISO akreditaciju

Alltechova 37+® laboratorija za usluge analize mikotoksina u Danbojnu, okrug Mit, u Irskoj je od Perry Johnson Laboratory Accreditation, Inc dobila akreditaciju po međunarodnom standardu ISO/IEC 17025:2005. Evropska laboratorija obezbeđuje toliko potrebne usluge određivanja profila mikotoksina za ubrzanje procesa njihovog otkrivanja uz uštedu vremena i novca za evropske farmere i proizvođače hrane
2017-03-23

Akreditacija osigurava poverljivost i nepristrasnost analitičkih podataka

[DANBOJN, Irska] – Alltechova 37+® laboratorija za usluge analize mikotoksina u Danbojnu, okrug Mit, u Irskoj je od Perry Johnson Laboratory Accreditation, Inc dobila akreditaciju po međunarodnom standardu ISO/IEC 17025:2005. Ova objektivna, procena koju vrši treće lice ističe zahteve za upravljanje i tehničke zahteve u laboratoriji i osigurava tačnost i nepristrasnost rezultata analiza. 

Alltechova evropska 37+ laboratorija za mikotoksine, koja je otvorena u aprilu 2016. godine, je treća te vrste u Alltechu, koji ima dve slične laboratorije u SAD i Kini. Vlasnički 37+ LC/MS/MS analitički metod, koji je razvio Alltech, je uključen u obim akreditacije. Ovaj analitički metod predstavlja poslednju reč tehnologije u otkrivanju i kvantifikaciji preko 37 mikotoksina na nivou delova na milijardu (ppb) i delova na trilion (ppt).

„Ova akreditacija uspostavlja zahteve za globalno ispitivanje mikotoksina i ponovo potvrđuje poverenje naših klijenata kada se radi o preciznom, tačnom i detaljnom testiranju u okviru Alltechovog 37+ programa analize mikotoksina,“ rekao je Stiv Mobli, upravnik evropske Alltech 37+ laboratorija za mikotoksine.

„Naš pristup dijagnozi nam omogućava dalje ispitivanje pitanja zdravlja stoke i živine, proučavanje globalnih trendova za mikotoksine i razvoj sveobuhvatnih, prilagođenih programa za upravljanje mikotoksinima za naše klijente,“ nastavio je Mobli.

Pod vođstvom dr Eme Daniels, višeg analitičkog hemičara i koordinatora laboratorije, Alltechova evropska 37+ laboratorija obezbeđuje toliko potrebne usluge određivanja profila mikotoksina velikog obima za ubrzanje procesa njihovog otkrivanja uz uštedu vremena i novca za evropske farmere i proizvođače hrane.

Radeći u spoju sa Alltechovim® programom za upravljanje mikotoksinima, Alltech nastavlja da prikuplja moćnu bazu podataka, koja prepoznaje pitanja vezana za mikotoksine u celom svetu. Od otvaranja prvog tome posvećenog objekta u Leksingtonu, Kentaki, u SAD, 2012. godine do danas, Alltechove laboratorije za mikotoksine su analizirale preko 14.000 uzoraka.

Istraživanje na uzorcima mikotoksina koji su analizirani u januaru i februaru u silažama u Severnoj Americi su pružila dokaze o tipu B trichothecenes i fuzarinskoj kiselini. Mada je tip B trichothecenes i dalje preovlađujuća grupa mikotoksina u silažama koja može da šteti zdravlju i produktivnosti životinja, nedavno je došlo do povećanja broja slučajeva tipa A trichothecenes i drugih Penicillium mikotoksina. U Evropi je tip B trichothecenes još uvek čest kod silaža, ali takođe postoji i visok rizik od drugih Penicillium mikotoksina, koji su se javljali u 45 procenata uzoraka uz prosek od 1.533 ppb.   

Za dodatne informacije o Alltechovom programu za upravljanje mikotoksinima, posetite www.knowmycotoxins.com.   

 

O Alltech 37+® analizi mikotoksina:

Postoje tri Alltech 37+® laboratorije za usluge analize mikotoksina koje se nalaze u SAD, Irskoj i Kini, a sve koriste LC/MS/MS tehnologiju. Alltechova 37+® analiza mikotoksina koja predstavlja poslednju reč tehnologije je najnaprednija postojeća analiza mikotoksina. Evropskoj Alltech 37+ laboratoriji za mikotoksine je dodeljena ISO/IEC 17025:2005 akreditacija, po međunarodnom standardu za priznavanje kompetentnosti laboratorija za testiranje.

Kontaktirajte nas

Alltech SRB d.o.o. Novi Sad

Adresa

Bulevar oslobođenja 36

21000 Novi Sad

Republika Srbija

Telefon

+381 63 566 811

E-mail

vcvetkovic@alltech.com

background image