Alltech Bosna d.o.o.

 

Alltech Bosna d.o.o. osnovana je 2005. godine, uz pomoć Alltech-ovih lokalnih i međunarodnih konsultanata. Firma je brzo rasla i pokazuje stabilan rast od svog nastanka. Alltech Bosna d.o.o. započela je strateški poslovni fokus u oblasti govedarstva, a takođe jača svoju prisutnost u peradarstvu, svinjogojstvu i u sektoru ribarstva.

Alltech Crop Science

Alltech Crop Science je novi Alltech-ov odjel koji pruža prirodne proizvode, tehničke informacije i rješenja za izazove s kojima se suočavaju ratarski proizvođači i oni koji se bave hortikulturom. Još od 1994. naša filozofija je proizvodnja dokazanih, sljedivih proizvoda koji poboljšavaju biljnu proizvodnju. Alltech Crop Science djeluje na svim kontinetima, s ključnim kancelarijama u Brazilu, Irskoj, Peruu, Južnoj Africi i Australiji. Sjedište je u Nicholasville , Kentucky, USA (Nikolasvil, Kentaki, SAD).

Programi upravljanja mikotoksinima i 37+ kompanije Alltech

 

Kompanija Alltech je 2013. godine osvojila nagradu za inovacije od jedne zvjezdice za svoj Program upravljanja mikotoksinima, 37+™, u okviru programa INNOV’SPACE, jedinstvenog programa koji nagrađuje nove proizvode i inovacije u pružanju usluga u poljoprivredi. Stepen do kog se ti programi ističu prepoznat je u toku sajma SPACE, drugog najvećeg međunarodnog poljoprivrednog trgovinskog sajma na svijetu.

Novo odobrenje za Alltech-ov® Yea-Sacc®

Alltech, svjetski lider na području zdravlja i ishrane životinja, ponovo je dobio EU odobrenje za svoj proizvod Yea-Sacc®. Ovaj proizvod koji se nalazi na tržištu već 35 godina, dobio je novo odobrenje za korištenje u ishrani preživara sledećih 10 godina. Odobrenje se temelji na novim ogledima koje je Alltech® proveo i pokazuju dosljednost proizvodnih rezultata. Yea-Sacc, živi preparat pivskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) razvio je  Dr. Pearse Lyona, Alltechov osnivač i predsjednik.

Kontaktirajte nas

Alltech Bosna i Hercegovina

Alltech Bosna d.o.o

Adresa
Miše Stupara 3
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

Telefon 
+ 387 51 258 100

Faks 
+ 387 51 257 030

 

E-mail: info.bih@alltech.com

 

background image