Novo odobrenje za Alltech-ov® Yea-Sacc®

2014-10-28

Alltech, svjetski lider na području zdravlja i ishrane životinja, ponovo je dobio EU odobrenje za svoj proizvod Yea-Sacc®. Ovaj proizvod koji se nalazi na tržištu već 35 godina, dobio je novo odobrenje za korištenje u ishrani preživara sledećih 10 godina. Odobrenje se temelji na novim ogledima koje je Alltech® proveo i pokazuju dosljednost proizvodnih rezultata. Yea-Sacc, živi preparat pivskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) razvio je  Dr. Pearse Lyona, Alltechov osnivač i predsjednik.

"Izuzetno smo zadovoljni što smo ponovo dobili EU odobrenje za korištenje Yea Sacca  u ishrani preživara. Ovim se potvrđuju rezultati koje imamo kod tovne junadi i mliječnih krava. ", rekao je Kevin Tuck, izvršni direktor Alltech® Irska. "Odobrenje komisije pokazuje našu stalnu predanost istraživanju te potvrđuje efikasnost i dosljednost djelovanja Yea Sacca ne samo kod tovne junadi i mliječnih krava, već i ovaca i koza."

Najnovije odobrenje Evropske komisije za Yea-Sacc® potvrđuje njegovu poziciju kao jednog od najviše akreditiranih kultura kvasaca na tržištu odobren za korištenje kod svih preživara. Yea-Sacc  stimuliše aktivnost korisnih bakterija buraga i stabilizuje njegovu sredinu. Time se poboljšava unos suhe tvari i probava vlakana što rezultira povećanjem prinosa i stope rasta. Alltech® je izuzetno ponosan što i ovo odobrenje šalje dosljednu poruku našim kupcima, sve preporuke o načinu korištenja i preporučenim količinama nisu se mijenjale i u skladu su s dosadašnji autorizacijama i preporukama.

"Alltech® stalno ulaže u opsežna istraživanja", rekao je Colm Moran, direktor Alltechovog® odjela za regulativu. "Poznato je da Evropa ima jedan od najstrožih regulativa u svijetu vezano za odobrenje u proizvodnji hrane za ljude i životinje. Ovo odobrenje potvrđuje izvorne preporuke komisije. Yea-Sacc podržava dugogodišnja naučna istraživanja provedena u saradnji s vodećim univerzitetima i istraživačima u Evropi i širom svijeta."

Ova odobrenje dolazi nedugo nakon što je objavljenja vijest o kupnji Lienert Australiji, Pty. d.o.o. te vijesti da je  Alltech-ov® 37+TM Mycotoxin Analysis Program dobio nagradu Dairy Herd Management za inovaciju. Sledeće godine Alltech® obilježava 35 godina postojanja. U ovih 34 godine Alltech je izrastao u multinacionalnu kompaniju s prisutnošću u 128 zemalja širom svijeta i više od 3500 zaposlenih.

 

O Alltech-u:

Od 1980. godine, kada ga je osnovao dr. Pearse Lyons, Alltech poboljšava zdravlje ljudi, životinja i biljaka kroz prirodnu ishranu i naučne inovacije. S više od 3.000 zaposlenika u 128 zemalja, kompanija je razvila snažnu regionalnu prisutnost u Evropi, Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi, Bliskom istoku, Africi i Aziji. Za više informacija, posjetite www.alltech.com. Za medijske materijale, posjetite www.alltech.com/press

 

Kontaktirajte nas

Alltech Bosna i Hercegovina

Alltech Bosna d.o.o

Adresa
Miše Stupara 3
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

Telefon 
+ 387 51 258 100

Faks 
+ 387 51 257 030

 

E-mail: info.bih@alltech.com

 

background image