Kompanija Keenan, vodeći proizvođač rješenja za poljoprivredu u Irskoj, postala dio Alltech porodice

2016-05-16

Kompanija Keenan, vodeći proizvođač rješenja za poljoprivredu u Irskoj, postala dio Alltech porodice

 

Kompanija Alltech preuzela je vodećeg proizvođača rješenja za poljoprivredu u Irskoj, kompaniju Keenan. Ovo je četrnaesta po redu akvizicija kompanije Alltech od 2011. godine širom svijeta.

 

„Grupa Keenan je dugo u prijateljskim odnosima sa kompanijom Alltech. Ovo je priča o velikoj zajedničkoj  saradnji dvije sjajne irske kompanije sa globalnom vizijom. Kao Ircu, čast mi je da poželim dobrodošlicu Keenan kompaniji u našu porodicu, jer zajedno možemo da pružimo veću vrijednost našim klijentima širom svijeta sa mnogo širim izborom tehnoloških rješenja.“ Rekao je dr Pirs Lajons, osnivač i predsjednik Alltech kompanije. "Spajanjem Alltech-ove liderske pozicije u nauci i Keenan-ovih proizvodnih kapaciteta i znanja u tehnologiji proizvodnje poljoprivrednih mašina, imamo dobitnu kombinaciju kako povećati produktivnost i profitabilnost farmi naših poljoprivrednih kupaca."

 

Alltech i Keenan identifikovali su moguće prilike za zajednički rast, koje mogu uključivati tehnologije ishrane i programe ishrane sa fokusom na efikasno korišćenje hrane i za održavanje životinja u krdu u odličnom stanju, kao i napredne formulacije obroka.

 

„Ovo je uzbudljiv trenutak za Keenan, da nam se pridružite ovdje u Alltech-u.“ Izjavio je Alrik Blejk, izvršni direktor Kompanije Alltech. „ Alltech je u potrazi za novim kanalima da bolje dostavi Alltech brend poljoprivrednicima i da obezbjedi nutritivna rješenja za one koji imaju direktnu korist od njihove upotrebe, bilo životinje ili usjevi. Nauka i tehnologija su na čelu svega što radimo. Ovaj novi put sa Keenan-om, dodatno pojačava našu sposobnost da isporučujemo farmama nutritivna rješenja.“

 

Sjedište kompanije Keenan i dalje će biti u Borris, Co. Carlov, Irska. Zajedno, Alltech i Keenan zapošljavaju skoro tri stotine ljudi u Irskoj i preko pet hiljada širom svijeta.

Kontaktirajte nas

Alltech Bosna i Hercegovina

Alltech Bosna d.o.o

Adresa
Miše Stupara 3
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

Telefon 
+ 387 51 258 100

Faks 
+ 387 51 257 030

 

E-mail: info.bih@alltech.com

 

background image