Alltechov analitički laboratorij za analizu mikotokisna dobio globalnu akreditaciju

2014-11-05

Alltech-ov ® program za analizu mikotoksina, Mycotoxin Management, primio je još jedno izuzetno vrijedno priznanje. Naš analitički laboratorij dobio je  ISO / IEC 17025: 2005 globalnu akreditaciju,  čime se priznaje nadležnost ovog laboratorija. Ova neovisna akreditacija  osigurava nepristranost i tačnost analitičkih rezultata.

ISO / IEC 17025: 2005 predstavlja bazu za pružanje akreditacija laboratorijima u više od 35 zemalja. "Ovo globalno priznanje važno je i za naše klijente,  potvrđuje se preciznosti i tačnost naših rezultata testiranja", rekao je Steve Mobley, rukovodilac analitičkog laboratorija.

Analitički laboratorij otvoren je u septembru 2012., kao odjel unutar Alltecha®-a, globalnog lidera u poboljšanju zdravlja ljudi, životinja i biljaka putem prirodne ishrane i naučnih inovacija. U posljednje dvije godine, više od 5.000 uzoraka hrane za životinje iz više od 50 zemalja  analizirano je u ovom laboratoriju.  Ovi rezultati analiza i Alltechov 37+ Mycotoxin Management program predstavlja  snažnu bazu za prepoznavanje problema mikotoksina u cijelom svijetu, procjenu rizika i sinergijski učinak mikotoksina na različite životinje i njihovu dob, čak i  kada je detektovan u niskim koncentracijama.

Ova analitička metoda 37+™ LC/MS/MS koju je razvio Alltech® nalazi se i njegovom statutu. Predstavlja najnapredniju tehnologiju za otkrivanje i kvantifikaciju više od 37 mikotoksina u ppb i PPT razinama.

Ovo nije prvi uspjeh za Alltechov 37+ Mycotoxin Management program. Nedavno su dobili još tri ugledne nagrade. Krajem 2013. primili su nagradu od INNOV'SPACE u Francuskoj, koja dodjeljuje nagrade za nove proizvode i uslugu u poljoprivredi.  U 2014. Alltechov 37+ Mycotoxin Management program dobio je nagradu za inovaciju od Dairy Herd Management.Nagrada je uručena tokom World Dairy Expo. Kineski Animal Health Magazine  takođe je dodijelio nagradu za inovativno rješenje u detekciji mikotoksina.

 

 

O Alltech-u:

Od 1980. godine, kada ga je osnovao dr. Pearse Lyons, Alltech poboljšava zdravlje ljudi, životinja i biljaka kroz prirodnu prehranu i naučne inovacije. S više od 3.000 zaposlenika u 128 zemalja, kompanija je razvila snažnu regionalnu prisutnost u Evropi, Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi, Bliskom istoku, Africi i Aziji. Za više informacija, posjetite www.alltech.com. Za medijske materijale, posjetite www.alltech.com/press.

 

 

Kontaktirajte nas

Alltech Bosna i Hercegovina

Alltech Bosna d.o.o

Adresa
Miše Stupara 3
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

Telefon 
+ 387 51 258 100

Faks 
+ 387 51 257 030

 

E-mail: info.bih@alltech.com

 

background image