Alltech presijeca traku na otvaranju evropske centralne kancelarije u Irskoj

2013-10-15

Utorak, 15. oktobar 2013. godine

[DANBOJN (DUNBOYNE), Irska] – Alltech sa ponosom objavljuje otvaranje svoje nove proširene centralne kancelarije na lokaciji svog objekta u Danbojnu (Dunboyne) u Okrugu Mit (Co. Meath) u Irskoj. Predsjedniku i osnivaču Alltech-a, doktoru Pirsu Lajonsu (Pearse Lyons) u presijecanju zvanične trake za otvaranje pridružili su se bivši komesar Dajvid Birn (David Byrne) i Diedri Lajons (Deirdre Lyons), suosnivačica Alltech-a.

Proširenje predstavlja reakciju na rastuće prisustvo Alltech-a u Evropi, regionu koji je nedavno preuzeo primat u prodaji proizvoda Alltech-a na globalnom nivou. Objekat u Danbojnu, koji sada zapošljava 102 osobe, utrostručio se po veličini i kapacitetu, sa 1.200m2 na 3.600m2. Alltech je takođe unaprijedio svoje istraživačke laboratorije, što omogućava da se veći dio molekularnog istraživanja zdravlja životinja obavlja na licu mjesta. Neki od drugih odjela koji su locirani u objektu su odjel za marketing za Evropu, regulatorni odjel, prodajni odjel, finansijski odjel, odjel za usluge za klijente i odjel za kontrolu kvaliteta Alltech-a. Sponzorstvo Alltech-a nad Alltech FEI Svjetskim konjičkim igrama™ 2014. godine u Normandiji biće aktivirano iz tog objekta, kao i Alltech-ov program za razvoj karijera.

Diedri Lajons, direktorica za korporativni imidž i dizajn u Alltech-u, nadgledala je preuređenje i proširenje zgrade, a naručila je i više umjetničkih instalacija koje se nalaze u cijelom objektu. Lir soba priča priču o djeci Lira, i bukvalno, u keltskom zapisu na zidovima, kao i kroz skulpture, staklene labudove koji prikazuju ljudska lica na svom perju. Umjetnica Roizin Ficpatrik (Roisin Fitzpatrick) poznata kao „svjetlosna umjetnica“ bila je uključena i u stvaranje nekih od komada koji će biti instalirani u toku narednih sedmica, koji odražavaju dizajn iz Njugrandža (Newgrange) i slave lokalnu mitologiju i irsku istoriju. Svjetlo takođe povezuje prošlost sa budućnošću u srcu zgrade, kroz veliku skulpturu atoma sa prozirnim spiralama DNK koje iz njega izbijaju, lociranu u atrijumu.

“Alltech je otvorio svoju prvu međunarodnu kancelariju u Irskoj prije skoro 30 godina i ja sam danas posebno ponosan zbog toga što je ona postala: fokusna tačka za aktivnosti Alltech-a u Evropi i sjajan primjer onoga što smo mi u stvari“, rekao je doktor Pirs Lajons, predsjednik Alltech-a. „Mi sada prolazimo kroz period izuzetnog rasta na globalnom nivou, a nigdje više nego u Evropi. Ova investicija od 10 miliona eura predstavlja izraz posvećenosti Alltech-a ovom regionu i Irskoj u budućnosti“.

Kontaktirajte nas

Alltech Bosna i Hercegovina

Alltech Bosna d.o.o

Adresa
Miše Stupara 3
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

Telefon 
+ 387 51 258 100

Faks 
+ 387 51 257 030

 

E-mail: info.bih@alltech.com

 

background image