#100 dana do Alltech FEI Svjetskih konjičkih igara Normandija

2014-05-14

[DANBOJN, Irska] – –Alltech sa radošću dijeli svoje uzbuđenje zbog činjenice da se odbrojava 100 dana do Alltech FEI Svjetskih konjičkih igaraTM Normandija 2014. godine. Radi obilježavanje ovog događaja kompanija sa uzbuđenjem predstavlja Muzički festival Alltech-a, zabavni program za sve posjetioce ovog globalnog događaja, koji će krunisati osma svjetska prvenstva od 23. avgusta do 07. septembra u Normandiji, Francuska.

 

Muzički festival Alltech-a će se održati u samom srcu Sela igara nudeći širok spektar muzičkih nastupa za sve posjetioce Igara. Ukupno osam koncerata će biti održano tokom petnaest dana Igara i predviđa se da će oko 8.000 ljubitelja koncerata uživati u 30 časova muzike uživo kako međunarodnih izvođača kao što su Kool and the Gang tako i lokalnih kanskih umjetnika kao što su Casseurs Flowters. Ulaz na Muzički festival Alltech-a je slobodan za sve posjetioce Sela igra sa svakodnevnim koncertima sa početkom u 19:00 časova.

 

"Alltech zabavni program nudi zanimljiv niz događaja i aktivnosti u okviru našeg sponzorstva Alltech FEI Svjetskih konjičkih igaraTM  Normandija 2014." , izjavio je dr Pirs Lajons, osnivač i predsjednik Alltech-a. „Program nudi ponešto za svakog, počevši od posjetilaca Igara pa sve do naših klijenata i više od 800 novinara koji će doputovati u Normandiju iz cijelog svijeta. Zapravo želimo srdačnu

dobrodošlicu predstavnicima štampe u Chill-out zonu za sredstva javnog informisanja koja će, u to smo sigurni, biti prijatno mjesto za predah za vrijedne novinare koji će raditi tokom Igara. Alltech predviđa da će ovaj zabavni program dati novu dimenziju Igrama, Sa zadovoljstvom najavljujemo navedene planove za Normandiju samo 3 dana prije početka „What if?“ 30.  Godišnjeg međunarodnog simpozijama Alltech-a u Leksingtonu, Kentaki, SAD, od 18. do 21. maja".

 

Posjetioci Igara će ujedno imati i priliku da posjete Alltech Paviljon čiji je cilj da prenese informacije o održivoj budućnosti putem ishrane, što je ključni cilj Alltech-a. Posjetioci Alltech Paviljona koji se nalazi u samom srcu Sela igara će iskusiti budućnost za održivi svijet kroz niz interaktivnih displejeva uključujući i prava mjesta za uzgoj žitarica, DNK strukture i akvarijume sa više od 300 riba koji će prikazati priču o tome kako ishranom osigurati put u bolji život.

 

Uporedo sa Alltech Paviljonom posjetioci će imati priliku i da iskuse Equispher kojeg predstavlja Alltech. Kroz ovu izložbu mogu iskusiti svijet na način na koji ga posmatra konj i steći znanje o ponašanju, mislima i sportskoj sposobnosti konja putem vijenca interaktivnih displejeva i senzornih alata. Očekuje se da će ovu inovativnu izložbu pod šatorom posjetiti 30.000 djece školskog uzrasta iz Francuske radi inspirativnog obrazovnog iskustva. Ulaz na obe visoko edukativne izložbe je slobodan, a sadržaji istih su u cjelini dvojezični.

 

Za vrijeme trajanja Igara, Alltech će ujedno poželjeti dobrodošlicu ključnim klijentima na svom godišnjem Global Dairy & Beef forumu koji će okupiti više od 700 najnaprednijih proizvođača svijeta u  oblasti mljekarstva i govedarstva omogućavajući njihovo umrežavanje, razmjenu iskustava i razgovore o planovima za narednu godinu. Global Dairy & Beef koji će biti održan na samo sat vremena od  Igara, u Dovilu, od 30. avgusta do 02. septembra, će pružiti delegatima jedinstvenu priliku za traženje odgovora na tematska pitanja agrikulture i razvijanje kreativnog razmišljanja sa proizvođačima koji slično razmišljaju iz cijelog svijeta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Alltech Bosna i Hercegovina

Alltech Bosna d.o.o

Adresa
Miše Stupara 3
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

Telefon 
+ 387 51 258 100

Faks 
+ 387 51 257 030

 

E-mail: info.bih@alltech.com

 

background image