A tudomány – vagy inkább a tudományos-fantasztikus – felé halad-e a növényvédőszer-ipar?

Tom Martin az alábbi interjúban John Perry-vel beszélget.

Tom: Növényvédőszer-mentes növénytermesztés: tudomány vagy tudományos-fantasztikus? Erről a kérdésről beszélgetünk John Perry-vel, a Simplot Grower Solutions [Simplot Növénytermesztési Megoldások] agronómiai szolgáltatási csoportvezetőjével. John 40 éves tapasztalattal rendelkezik a kártevők elleni védekezés területén. Mielőtt a Simplot vállalathoz csatlakozott, 26 évet töltött el a Mobay/Miles/Bayer/Bayer Crop Science cégeknél. Köszönöm, John, hogy elfogadta a meghívásunkat.

Hogyan védheti meg állományát az afrikai sertéspestistől?

Dr. Anna Catharina Berge, a Berge Állatorvosi Szaktanácsadó Szolgálat BVBA tulajdonosa egy olyan állatorvos, aki kiterjedt szakismeretekkel és készségekkel rendelkezik a haszonállattartás gyakorlati kérdései, illetve az állat- és közegészségügyi kihívások járványtani perspektívái területén egyaránt.

Szerves nyomelemekből a kevesebb több

Az ásványi anyagok takarmányozásban játszott szerepével kapcsolatos kérdésekről beszélget Tom Martin az alábbi interjúban Dr. Richard Murphy-vel és Dr. Roger Scaletti-vel. 

​Vegye észre a penészgombák szaporodását és védje meg takarmányai minőségét a betakarítás hónapjaiban!

Ha elérkezik a betakarítás ideje, e feladatokban bővelkedő időszakban ne csak a földekről betakarított termést ellenőrizze, hanem gondoljon arra is, hogy mi történhet más olyan régiókban, ahonnan esetleg takarmány-alapanyagokat vásárol.

A megfelelő ásványi anyagokkal a kocák teljesítményének javításáért

Régen elmúltak azok az idők, amikor az ásványi anyagokkal való ellátás ugyanolyan volt minden életkorú és típusú sertés esetében. A kocáknak eltérő ásványianyag-szükségletük van, a fialásaik számától, a testméretüktől és az alomszámuktól függően. A megfelelő ásványianyag-mennyiségek biztosításával javítható a kocák teljesítménye, ami a malacaik számára is előnyös.

Pages

background image