​Vegye észre a penészgombák szaporodását és védje meg takarmányai minőségét a betakarítás hónapjaiban!

Ha elérkezik a betakarítás ideje, e feladatokban bővelkedő időszakban ne csak a földekről betakarított termést ellenőrizze, hanem gondoljon arra is, hogy mi történhet más olyan régiókban, ahonnan esetleg takarmány-alapanyagokat vásárol.

A megfelelő ásványi anyagokkal a kocák teljesítményének javításáért

Régen elmúltak azok az idők, amikor az ásványi anyagokkal való ellátás ugyanolyan volt minden életkorú és típusú sertés esetében. A kocáknak eltérő ásványianyag-szükségletük van, a fialásaik számától, a testméretüktől és az alomszámuktól függően. A megfelelő ásványianyag-mennyiségek biztosításával javítható a kocák teljesítménye, ami a malacaik számára is előnyös.

Hogyan találjuk meg a nyomelem-kiegészítés optimális egyensúlyát?​

A nyomelemek nélkülözhetetlenek a haszonállatok egészségének és jó termelési teljesítményének biztosításához. Korábban a nyomelemeket csak a hiánytünetek megelőzéséhez vagy megszüntetéséhez szükséges minimális mennyiségben etették, nem pedig a termelési teljesítmény javítása céljából. A megfelelő forrásokból származó nyomelemek helyes mennyiségeinek etetése kulcsfontosságú a termelés, az egészség és a takarmányozási költségek optimalizálásához, illetve a környezetre gyakorolt hatások minimalizálásához.

Egy „intelligens” takarmányozási technológia alkalmazása

Egy tejtermelő gazda számára kulcsfontosságú a mérés, a folyamatos ellenőrzés és a menedzsment. Ebben a cikkben David Bowers elmagyarázza, hogy az InTouch technológia, amelyet már 2014 óta használ a tejelő és a szárazonálló tehenek, valamint a növendékek takarmányadagjainak összeállításában, hogyan segített neki bevezetni egy „intelligens” takarmányozási programot a gazdaságában.

Következetesség és pontosság

Az antibiotikumok miatti szorongás: antibiotikum-rezisztencia a sertéstermelésben

Az alábbiakban annak az interjúnak a szerkesztett átirata olvasható, melyet Tom Martin készített Dr. Anna Catharina Berge állatorvossal, a Berge Állatorvosi Szaktanácsadó BVBA tulajdonosával. Dr. Anna Catharina Berge kiterjedt szakismeretekkel és készségekkel rendelkezik a haszonállattartás gyakorlati kérdései, illetve az állat- és közegészségügyi kihívások járványtani perspektívái területén egyaránt. Dr. Berge Tom Martinnal (Vosselaar, Belgium) beszélget az antibiotikumok sertéstermelésben való alkalmazásáról és annak alternatíváiról.

Pages

background image