Učinkovito smanjenje djelovanja mikotoksina

Upravljanje mikotoksinima trebalo bi biti u središtu pozornosti svakog proizvođača stočne hrane i svakog uzgajivača

Mikotoksini se nalaze svugdje, a kontaminacija mikotoksinima mogla bi se odraziti čak i na one mliječne farme kojima se izvrsno upravlja. Svake godine Alltech uzima između 100 i 150 uzoraka kukuruzne silaže na određenim lokacijama i provodi analizu žetve. U zadnjih nekoliko godina, prosječna količina mikotoksina otkrivenih u uzorku narasla je s 2,5 na 6,25.

Međutim, Alltechov stručnjak Pat Crowley pojašnjava da proizvođači mogu smanjiti trošak proizvodnje na mliječnim farmama ranim otkrivanjem prisustva mikotoksina.

Dr. Gordon Spronk i dr. Jon De Jong – biosigurnost u hranidbi svinja

Virusi iz stočne hrane mogu zaraziti svinje različitim bolestima. Koje se biosigurnosne mjere mogu poduzeti kako bi se spriječilo djelovanje virusa na farmama?

Porastom unošenja stranih bolesti životinja, poput afričke svinjske kuge, smanjenje rizika širenja virusa preko stočne hrane postao je ogroman izazov za uzgajivače svinja. Dr. Gordon Spronk i dr. Jon De Jong iz tvrtke Pipestone System u ovom članku predstavljaju svoja istraživanja biosigurnosnih mjera za stočnu hranu kako bi se smanjili rizici na farmi.

U nastavku je uređen transkript intervjua Kare Keeton s dr. Gordonom Spronkom i dr. Jonom De Jongom. Otvorite sljedeću poveznicu ako želite poslušati snimku čitavog razgovora. 

John Cooper: Kako poboljšanjem zdravlja probavnog sustava povećati proizvodne rezultate uzgoja peradi

Poboljšanjem zdravlja probavnog sustava peradi poboljšava se i otpornost na probleme s kojima životinje svakodnevno suočavaju na farmi

Može li se poboljšanjem zdravlja probavnog sustava postići i bolja učinkovitost na peradarskim farmama? John Cooper, Alltechov tehnički direktor za peradarstvo u Ujedinjenoj Kraljevini, pojašnjava znanstvene temelje zdravlja probavnog sustava i koristi proaktivnog pristupa problemima na farmi.

U nastavku je uređen transkript intervjua Kare Keeton s Johnom Cooperom. Otvorite sljedeću poveznicu ako želite poslušati snimku čitavog razgovora.

Adrián Ferrero: Poboljšanje zdravlja tla uz pomoć agrotehnologije

Američki ratari svake godine troše oko 40 milijardi dolara na sjeme, gnojivo, zaštitne mjere i usluge, a oko 30 % ukupne vrijednosti propadne.

Iako ratari troše milijarde dolara svake godine na sjeme, gnojivo, zaštitne mjere i usluge, mnogi zanemaruju biomarkere, što može dovesti do ukupnog gubitka od 30 % ukupne vrijednosti. Agrotehnološki start-up Biome Makers koristi se novim tehnologijama poput sekvenciranja DNK i umjetnom inteligencijom u poljoprivredi kako bi unaprijedio zdravlje tla i proizvodnju usjeva. Koliko je zdrava mikrobna aktivnost u vašem tlu?

Važnost proteina u hranidbi krava u suhostaju

Pdf je dostupan na poveznici: https://www.hubbardfeeds.com/files/files/Dairy%20Solutions%20E-Newsletter_March%202018.pdf

Dr. sc. Angie Manthey, nutricionistica za hranidbu mliječnih krava, Hubbard Feeds

 

U zadnjih 20 godina došlo je do značajnog napretka u hranidbi krava u suhostaju. Nedavno su se u središtu zanimanja našle potrebe krava u fazi tranzicije za proteinima. Nova saznanja u izradi uravnoteženih obroka omogućila su procjenu opskrbe metabolizirajućim proteinima i potrebe zasušenih krava, dok je upotreba sirovog proteina i dalje važna. To omogućuje nutricionistima izradu obroka za zasušene krave, koja se temelji na metabolizirajućem proteinu i aminokiselinama.

 

Pages

background image