Četiri ključna elementa brige o teladi

Uzgoj zdravih junica ključan je za osiguravanje visokih proizvodnih rezultata stada. Slab rast mlade teladi snažno se odražava na proizvodnju mlijeka. Na telad se ne smije zaboraviti čak ni tijekom vrlo intenzivnog razdoblja teljenja. Postoje četiri ključna područja o kojima valja voditi računa kod uzgoja zdravih junica:

  • kolostrum
  • hranidba u najranijoj dobi
  • razvoj buraga
  • okoliš

 

Kolostrum

Strah od antibiotika: antimikrobna rezistencija u uzgoju svinja, Dr. Cat Berge

Slijedi editiran transkript intervjua Toma Martina s dr. Annom Catharinom Berge, veterinarkom i vlasnicom tvrtke Berge Veterinary Consulting. Klikom na poveznicu možete poslušati čitav intervju.

 

7 savjeta za prevenciju mikotoksina na polju

Sprečavanje razvoja mikotoksina najbolja je opcija za vaše biljke i životinje – no ono nije uvijek moguće – uspostava dobrog programa upravljanja pomoći će smanjiti probleme povezane s mikotoksinima.

Plijesni i mikotoksini mogu biti štetni i za usjeve i za hranu za životinje. Plijesni koje proizvode toksine mogu se naseliti na biljni materijal na polju prije ili poslije žetve, tijekom skladištenja i tijekom prerade u hranu za ljude i životnije. Budući da postoje ograničeni načini za potpuno suzbijanje problema kada se mikotoksini jednom pojave, nužna je prevencija pomoću dobrih upravljačkih praksi.

Dr. Roger Scaletti i dr. Richard Murphy: Manje je više s organskim mikromineralima

Neodgovarajuće dodavanje minerala može imati velike posljedice za zdravlje i produktivnost životinja. Organski mikrominerali dokazano poboljšavaju resorpciju, smanjuju gubitke i pomažu postići optimalno zdravlje.

Intervju Toma Martina s dr. Richardom Murphyjem i dr. Rogerom Scalettijem.

 

Pages

background image