Novo „normalno“ u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji

Svaki je panelist odabrao jednu riječ kako bi opisao trenutačno stanje pojedine industrije; McDonald je odabrala pojam „kaos" kada je riječ o mliječnoj industriji, Spronk je za svinjogojstvo odabrao „bez presedana“, a Wilkinson se odlučio za pojam „alarmantno" kada je navodio podatke o peradarstvu.

Autor: Tien Le

„Ne možemo reći da postoje ikakvi normalni obrasci prema kojima se možemo ravnati“, rekla je Lynda McDonald, projektna menadžerica za razvoj mliječne industrije u tvrtki Tetra Laval u Africi, u raspravi o mliječnoj industriji u vrijeme pandemije bolesti COVID-19 na događanju Alltech ONE Virtual Experience.

Liječenje i sprečavanje klostridijskih infekcija u goveda

Postoje brojne vrste bakterija roda Clostridium, no stočari trebaju posebno voditi računa o bakteriji Clostridium perfringens, koja može imati veliki utjecaj na zdravlje crijeva životinje.

Autor: Elizabeth Trollinger

Jedan od glavnih ciljeva svih stočara je da njihova stada budu zdrava. Nažalost, bolest je često neizbježna – a neke se vrlo lako prenose – ali smrtonosne bolesti mogu se pratiti do izvora: bakterija roda Clostridium.

Što su klostridije i kako znate da one uzrokuju probleme u vašem stadu?

Kako spriječiti ptičju gripu kod peradi

Virusi ptičje gripe šire se izravnim kontaktom sa zaraženim životinjama ili kontaminiranom hranom za životinje, vodom, opremom i odjećom.

Autor: Tien Le

Vijesti o ptičjoj gripi ponovno se javljaju diljem svijeta. Slučajevi H7N3 potvrđeni su u SAD-u; H5N8 je prijavljen u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Češkoj, Ukrajini i Njemačkoj, dok su H5N6 i H5N1 otkriveni u Vijetnamu i na Filipinima. Ove zemlje izlučile su na tisuće ptica ove godine kako bi se spriječilo širenje virusa ptičje gripe. U ovom ćete članku saznati više o znakovima i simptomima ptičje gripe, kako je spriječiti i liječenju ptičje gripe kod peradi.

Metode rashlađivanja ljeti: kako smanjiti toplinski stres kod svinja

Toplina i velike promjene temperature često mogu uzrokovati golem stres za svinje, što rezultira nižim performansama, zdravstvenim problemima i ekonomskim gubicima za proizvođača.

Autor: Janella Hurst

S brojnim zdravstvenim i ekološkim izazovima koji trenutačno ometaju industriju svinja, ljetna vrućina sezonska je pojava kojoj proizvođači ne mogu dopustiti da smanji profitabilnost. Toplinski stres može značajno smanjiti performanse, posebice kod rasplodnog stada ili tovnih svinja. Toplina i velike promjene temperature često mogu uzrokovati golem stres za svinje, što rezultira nižim performansama, zdravstvenim problemima, a u konačnici i ekonomskim gubicima za proizvođača.

Glavni okolišni stresori u biljnoj proizvodnji

Kiša, hladnoća, toplina, pa čak i vjetar – isti meteorološki čimbenici koji pomažu rastu biljaka – mogu postati i iznimno štetni ako su prisutni u prekomjernim količinama.

Autor: Pinelopi Williams

Od svih čimbenika koji utječu na biljnu proizvodnju, najveći utjecaj ima okoliš. I pozitivni učinci, kao i negativni stresori iz okoliša, ne samo da utječu na rast biljaka i stvarni prinos u vrijeme žetve – oni također imaju ključnu ulogu u tome hoće li biljka moći ostvariti svoj puni genetski potencijal.

Što su stresori?

Pages

background image