Alltech Hrvatska

Alltech je osnovao 1980.  irski biokemičar i poduzetnik dr. Pearse Lyons. Danas je Alltech vodeća globalna biotehnološka kompanija čija je misija poboljšati zdravlje i učinkovitost ljudi, životinja i biljaka kroz prirodnu hranidbu i znanstvene inovacije. U svom radu oslanjamo se na ACE princip (Animal, Consumer, Enviroment), koji predstavlja svojevrsno obećanje da naše  poslovanje pozitivno utječe na životinje, potrošače i okoliš.

Ured Alltech Hrvatska otvoren je 1998. u Zagrebu i od samog početka nastojimo pomoći našim klijentima u poboljšanju uobičajenih načina hranidbe, dijeleći s njima najnovije rezultate istraživanja i predlažući rješenja za svakodnevne poteškoće s kojima se farmeri susreću.

 

Zdravlje životinja

Naša osnovna djelatnost je poboljšanje zdravlja i performansi životinja prirodnim dodavanjem nutritivne vrijednosti hrani, kroz Alltechova inovativna riješenja kao što su: fermentacija kvasaca, tehnologija enzima, alge i nutrigenomika, koja proučava utjecaj hranidbe na genetskoj razini. Naše tehnologija i  podrška pruža mogućnost poljoprivrednicima da ostvare veću učinkovitost, profitabilnost i održivost na svojim farmama.
 

Alltech Crop Science

Alltech Crop Science nadopunjuje naše poslovanje na području hranidbe životinja, fokusirajući se na zdravlje biljaka. Naša tehnologija omogućuju povećanje proizvodnje, odnosno kvalitete i kvantitete prinosa te poboljšanje kvalitete tla i sjemena.

 

Ljudsko zdravlje

Vjerujemo da su znanstvene inovacije na području znanosti o životinjama i biljkama samo dio mnogo važnije priče, a to je zdravlje. Zdravije životinje i biljke, kod kojih se koriste Alltechova prirodna rješenja, utječu na ljudsko zdravlje. Na primjer, voće, povrće i životinjski proteini  su siromašniji hranjivim tvarima nego prije pedeset godina. Od ribe do naranči, danas moramo jesti više da bi dobili istu nutritivnu vrijednost. Naš rad na području znanosti o životinjama i biljkama doprinosi povećavanju nutritivne vrijednost i istražuje načine prirodnog obogaćivanja hrane preko hranidbe životinja i ishrane biljaka. Na primjer, kokoši nesilice u čiju hranidbu su  dodane Alltechove alge proizvode jaja obogaćena DHA omega-3 masnim kiselinama, neophodan sastojka za ljudski kognitivni razvoj te zdravlje kod svih dobnih skupinama.
 

Globalna prisutnost

Sa sjedištem u Kentuckyju, Alltech ima urede u 128 zemalja diljem svijeta te više od 4.700,00 zaposlenika. Imamo 77 proizvodnih objekata strateški smještenih u različitim dijelovima svijeta te tri bioznanstvena centra posvećena istraživanju i obrazovanju. Dva se nalaze u SADu te jedan u Irskoj.
Alltech je jedina privatna i obiteljska kompanija između top deset kompanija širom svijeta na području zdravlja životinja. Ovo je naša kompetetivna prednosti koja nam dopušta  da ostanemo usredotočeni na potrebe naših kupaca, inovacije te dugoročne ciljeve.

 

Europski Bioznanstveni centar

Europski Bioznanstveni centar otvoren je u Dunboyneu, Co Meath u Irskoj 1999. godine. Ovaj centar je naše europsko sjedište koje podržava 42 zemlje i 26 različitih jezika, gdje spada i Hrvatska.

Bioznanstveni centar ima jedinstvenu prednost, jer pruža sveobuhvatnu podršku europskom tržištu, uključujući istraživanje, marketing, službu za korisnike, kontrolu kvalitete, administraciju, IT, obuku i financijske usluge za Alltechovu najveću tržišnu regiju.

Istraživački centar u Dunboyneu ima snažan naglasak na temeljnim istraživanjima koja obuhvaćaju biotehnologiju, mikrobiologiju i discipline koje se temelje na kemiji.

Alltech se bavi tehnologijom kvasaca i to je naša temeljna snaga. Istraživanja koja se provode u ovom centru dovela su do jedinstvenih uvida u specifične područja kao što su građa stanične stjenke kvasca, čije komponente se koriste za vezivanje mikotoksina i bakterija koje oštećuju crijeva.

Centar se nalazi u neposrednoj blizini nekoliko međunarodno poznatih sveučilišta s kojima su uspostavljene snažne veze radi zajedničkog istraživanja.

Adrián Ferrero: Poboljšanje zdravlja tla uz pomoć agrotehnologije

Američki ratari svake godine troše oko 40 milijardi dolara na sjeme, gnojivo, zaštitne mjere i usluge, a oko 30 % ukupne vrijednosti propadne.

Iako ratari troše milijarde dolara svake godine na sjeme, gnojivo, zaštitne mjere i usluge, mnogi zanemaruju biomarkere, što može dovesti do ukupnog gubitka od 30 % ukupne vrijednosti. Agrotehnološki start-up Biome Makers koristi se novim tehnologijama poput sekvenciranja DNK i umjetnom inteligencijom u poljoprivredi kako bi unaprijedio zdravlje tla i proizvodnju usjeva. Koliko je zdrava mikrobna aktivnost u vašem tlu?

John Cooper: Kako poboljšanjem zdravlja probavnog sustava povećati proizvodne rezultate uzgoja peradi

Poboljšanjem zdravlja probavnog sustava peradi poboljšava se i otpornost na probleme s kojima životinje svakodnevno suočavaju na farmi

Može li se poboljšanjem zdravlja probavnog sustava postići i bolja učinkovitost na peradarskim farmama? John Cooper, Alltechov tehnički direktor za peradarstvo u Ujedinjenoj Kraljevini, pojašnjava znanstvene temelje zdravlja probavnog sustava i koristi proaktivnog pristupa problemima na farmi.

U nastavku je uređen transkript intervjua Kare Keeton s Johnom Cooperom. Otvorite sljedeću poveznicu ako želite poslušati snimku čitavog razgovora.

Dr. Gordon Spronk i dr. Jon De Jong – biosigurnost u hranidbi svinja

Virusi iz stočne hrane mogu zaraziti svinje različitim bolestima. Koje se biosigurnosne mjere mogu poduzeti kako bi se spriječilo djelovanje virusa na farmama?

Porastom unošenja stranih bolesti životinja, poput afričke svinjske kuge, smanjenje rizika širenja virusa preko stočne hrane postao je ogroman izazov za uzgajivače svinja. Dr. Gordon Spronk i dr. Jon De Jong iz tvrtke Pipestone System u ovom članku predstavljaju svoja istraživanja biosigurnosnih mjera za stočnu hranu kako bi se smanjili rizici na farmi.

U nastavku je uređen transkript intervjua Kare Keeton s dr. Gordonom Spronkom i dr. Jonom De Jongom. Otvorite sljedeću poveznicu ako želite poslušati snimku čitavog razgovora. 

Kontakt

Alltech Hrvatska d.o.o.

Josipa Lončara 3, 10090 Zagreb
 

Telefon: +385 (0)1 2339 588
Fax:       +385 (0)1 2339 008

email adresa: Alltech.com/croatia

 

 

ALLTECHOV MENADŽMENT MIKOTOKSINA
http://www.knowmycotoxins.com/

Rado bi htjeli čuti Vaše mišljenje...

background image