Alltech preuzima Coppens International, kompaniju za inovativnu hranu i ishranu vodenih organizama

2016-08-04

Ustanovljava provajdera rešenja za dinamičnu ishranu vodenih organizama kombinujući inovaciju, tehnologiju, istraživanje i razvoj da pruži vrednost i efikasnost poljoprivrednicima koji se bave uzgojem vodenih organizama širom sveta

 

Spajanje će ubrzati inovaciju u ishrani vodenih organizama kroz kombinovano naučno znanje, tehnologiju, istraživanje i razvoj

 

[DUNBOYNE, Irska] – Alltech je preuzeo Coppens International, vodeću međunarodnu kompaniju za rešenja ishrane vodenih organizama u Holandiji.  Coppens International je sada deo Alltech porodice kompanija, koja uključuje 14 drugih kompanija koje je Alltech preuzeo u svetu od 2011.

Za skoro 24 godine, Coppens International je stekao snažnu reputaciju kao proizvođač inovativne, visoko kvalitetene hrane za vodene organizme. Specijaliteti kompanije su ishrana u blagim i tropsko morskim i slatkovodnim sistemima za razne mlade i odrasle vrste. Kompanija takođe proizvodi visoko kvalitetnu dekorativnu hranu, specijalitete i mamac hranu. Alltech-ova poslednja akvizicija povećava opseg proizvoda Coppens International integrisanjem Alltech-ovih platformi mikroalgi i proteina, čime se osigurava kupcima vrhunska održiva tehnologija koja je bitna za uspeh u današnjoj zahtevnoj industriju akvakulture.  

Uvek misleći unapred, Alltech već poseduje jednu od najvećih komercijalnih proizvodnih lokacija algi  u svetu u Kentakiju, Sjedinjene Države. Nije više krilatica, alge privlače pažnju zbog svoje primene u industriji stočne hrane i prehrambenoj industriji kao visoko održivi izvor proteina i omega 3 masnih kiselina.

Coppens International je jedna od kompanija sa najinovativnijim, visoko kvalitetnim poslovnim aktivnostima oko ishrane vodenih organizama koja proizvoidi čitav niz rešenja za ishranu vodenih organizama,  sa jakom proizvodnom infrastrukturom, u samom srcu Evrope. Coppens International ima impresivnu i dinamičku distributivnu mrežu u više od 60 zemalja, uključujući Holandiju, Francusku, Nemačku i Australiju.  Proizvodi kompanije Coppens International se prodaju proizvođačima ribe putem direktne prodaje ili preko distributerskih i dilerskih kanala.

 

 “Coppens International ima mnogo kvaliteta kojima se divimo u aktivnostima ishrane riba: snažan, kvalitetan proizvodni sistem, dinamički putevi do tržišta i pionirski duh za istraživanje i razvoj, koji nam, svi zajedno u kombinaciji, prezentuju brojne sinergije ” rekao je Dr. Pearse Lyons, osnivač i predsednik kompanije Alltech. “Sa kombinacijom Alltech-ove vodeće pozicije  u nauci i jake distributivne mreže Coppens International, mi imamo dobitnu formulu kako ishranom vodenih organizama povećati profitabilnost.

 

“Proizvođači vodenih organizama nailaze na mnoge uobičajene izazove, kao što su mineralna absorpcija, troškovi hrane i efikasnost,” nastavio je Dr. Lyons. “Sa kompanijom Coppens International koja je sada deo Alltech porodice,  mi  možemo uložiti globalne napore za rešavanje ovih izazova za naše klijente.”

 

Poboljšana ishrana je hitna potreba za produktivnost svetskog lanca hrane vodenih organizama.  Poboljšanjem ishrane, proizvođači vodenih organizama mogu da realizuju znatno povećanje u profitabilnosti hrane.  Alltech-ova stalna opredeljenost za krojenjem ishrane po meri i zdravstvenim programima omogućava da proizvođači na zemlji i u vodi uzgajaju zdravije  životinje, useve i ribe kroz proces koji je bolji za životinje, ribe, potrošače i životnu sredinu.  Sa dobodošlicom kompanije Coppens International u Alltech porodicu kompanija, proizvođači ribe širom sveta mogu očekivati nutritivnu, efikasnu i efektivnu hranu za vodene organizme.  

 

“Sa prosečnom stopom rasta od 10 posto godišnje, to je istinski uzbuđujuće vreme da se bude u sektoru akvakulture,” rekao je Anno Galema, generalni direktor kompanije Coppens International. “Spajanjem kompanije Coppens International sa kompanijom Alltech, mi sada ostvarujemo korist od ovog rasta i iznosimo najbolja rešenja za ishranu vodenih organizama proizvođačima vodenih organizama širom sveta.

 

“Drago mi je što je kompanija  Coppens International sada čvrsto povezana sa kompanijom koja se nalazi na čelu nauke, zdravlja i ishrane životinja,” nastavio je Galema. “Naša budućnost sa kompanijom Alltech sada jača našu sposobnost da pružimo nutritivna rešenja za vodene organizme  kao nikada pre.”

Coppens International će i dalje biti sa sedištem u Helmond-u, Holandija, i kompanijom će upravljati Galema, koji će podnositi izveštaj g-dinu Patrick Charlton-u, potpredsedniku kompanije Alltech i novo naimenovanom izvršnom direktoru kompanije Coppens International.

Poslovanje kompanije Coppens International se odvija na tri lokacije. Prva sa sedištem u  Helmond-u, Holandija, sa fokusom na podršku kupcima i prodajama. Druga lokacija u Nettetal-u, Nemačka, sa fokusom na proizvodnju,  planiranje i logistiku, izvozni kvalitet hrane za vodene organizme u više od 60 zemalja širom sveta. Treća lokacija u Valkenswaard-u, Holandija, sa fokusom na istraživanje i razvoj.

Alltech je više nego utrostručio svoje prodaje u poslednje četiri godine tako da sadašnji prihod od prodaje premašuje 2 milijarde američkih dolara. Od 2011, Alltech je uspešno  završio 15 akvizicija.

“Današnji sektor akvakulture zahteva fokusiranje, posvećenost i agresivan pristup stalnim poboljšanjima nutritivne tehnologije,” rekao je Charlton. “Zajedničkim napredovanjem sa kompanijom Coppens International stvara se obilje mogućnosit i rasta koji će biti od koristi  za proizvođače vodenih organizama širom sveta.”

O kompaniji Coppens International:

Osnovana 1993, Coppens International je renomirani lider rešenja za ishranu vodenih organizama sa fokusom na maksimalno povećanje efikasnosti hrane. Za skoro 24 godine, kompanija  Coppens International je stekla snažnu reputaciju kao inovativni proizvođač visoko kvalitetne hrane za vodene organizme.  Specijaliteti kompanije su ishrana u blagim, tropsko morskim i slatkovodnim sistemima za razne mlade i odrasle vrste. Kompanija takođe proizvodi visoko kvalitetnu dekorativnu mamac hranu.

 

Aktivan u više od 60 zemalja širom sveta, tim stručnjaka u kompaniji Coppens International poseduje stručno znanje koje garantuje visoko kvalitetnu, inovativnu hranu za vodene organizme za svaku vrstu riba u svim životnim fazama.  

 

Coppens Research Centre (CRC)  obezbeđuje praktičnu platformu za razvoj proizvoda i snabdevanje inovativnim rešenjima koja odolevaju izazovima proizvođača akvakulture širom sveta. Za dodatne informacije posetite sajt www.coppens.com.

Kontaktirajte nas

Alltech SRB d.o.o. Novi Sad

Adresa

Bulevar oslobođenja 36

21000 Novi Sad

Republika Srbija

Telefon

+381 63 566 811

E-mail

vcvetkovic@alltech.com

background image