​ALLTECH – KEENAN. Tudta?​

2017-11-28

Az Alltech tavaly vásárolta meg a Keenan ír takarmánykeverő és -kiosztó kocsikat fejlesztő és gyártó céget. Ez a lehetőség új távlatokat nyit a farmspecifikus takarmányozásban. Az Alltech kollégái a TMR készítés legelejétől képesek minden apró részletet felügyelni a takarmányozásban.

Az Alltech a világ 129 országában vesz részt a haszonállat takarmányozásban, ami megannyi farmert, telepvezetőt, szakembert, tapasztalatot és tudást jelent. Ezt a tudást ötvözve a takarmánykészítés technológiájával hihetetlen eredményeket érhetünk el. Régóta gondolkozott a cég azon, hogy miként lehetne még segíteni a szarvasmarha takarmányozást. Így szélesítettük szolgáltatási körünket, hogy a meglévő és új partnerek számára lehetőséget kínáljunk a takarmánykészítés oldaláról is, hogy tökéletesíteni tudjuk a telepellátást.

A Keenan osztókocsi kiválóan alkalmas 30-700 tehenes telepek kiszolgálására. Működési mechanizmusa egyszerű, logikus és világos. A vízszintes motollás keverőlapátokkal egy hihetetlenül laza, szellős és emészthető rostfrakciókban gazdag TMR-t készíthetünk. Nincs összecsomósodott, összedarált keverék. Egyszerű működéséből adódóan szervizelése, fenntartási költsége minimális a többi bonyolult szerkezetű géphez képest.

A Keenan évtizedek óta bizonyítja, hogy a megfelelő telepi menedzsment és takarmányozási protokoll meghozza gyümölcsét. A kívánt bekeverési sorrend és keverési idő megtartásával homogén, az állat számára kellemes összetételű adagot képes készíteni. Persze a megfelelő tömegtakarmány alapanyagból.

Ehhez a géphez kiváló négypontos mérlegrendszert társítottak, ami a pontos ki- és betárolási mennyiségeket segít nyomonkövetni. Kapcsolható hozzá egy innovatív kontrollrendszer, ami az internet segítségével bárhonnan elérhető és kezelhető. Lehetővé teszi a telepirányítás és takarmányozási rendszer felügyeletét. Illetve a betáplált telepi adatok és a takarmánykiosztáskor rögzített adatokból az erre képzett szakemberek szakmai javaslataikkal segítik a farmerek munkáját összehozva a műszaki és szakmai alapelveket.

E rövid összegzés betekintést enged a Keenan an Alltech Company világába. Azonban tudjuk, hogy ez csak a kezdet.

 Még rengeteg ötlet, lehetőség és megvalósítandó terv vár ránk és Önökre, ha csatlakoznak ehhez a globális szervezethez, mely minden igényt kielégítve képes takarmányozási menedzselést végrehajtani.

Jaczenkó Anna

Kapcsolat

 

Alltech Hungary Kft.

Cím: 1186 Budapest, Besence utca 5.

Telefon: 06 1 433 1460

Fax: 06 1 433 1461

E-mail: hungary@alltech.com

Facebook: AlltechHungary

 

 

background image