Alltech åbner topmoderne mykotoksin laboratorium i Europa

Det topmoderne Alltech 37+® mycotoksin analyseservicelaboratorium åbner nu hos Alltech’s European Bioscience Centre i Irland. I baggrunden fra venstre til højre: dr. Sanja Trajkovic og Emma Daniels analyserer prøver af mycotoksinforurening.
2016-04-28

Mykotoksinforurening i foder fortsætter med at være en risiko. I henhold til Alltechs 2015 høstanalyse af europæisk korn og foder har mælkekvæg og slagtekvæg høj risiko for at være udsat for mykotoksiner. Usædvanlige vejrbetingelser i sommeren 2015 forhøjede risikoen for mykotoksinforurening, og det medførte uregelmæssigheder ved plantedyrkning og medførte ødelæggelser af den europæiske høst i 2015. Alltechs European Bioscience Centre i Dunboyne, Co. Meath, Irland stiler efter at være et trin forud i mykotoksinudfordringen. I dag åbner det første topmoderne Alltech 37+® mykotoksin analyselaboratorium i Europa.

Laboratoriet vil blive det tredje af dens slags for Alltech, der har to lignende laboratorier i USA og Kina. Til denne dato har USA analyseret mere end 10.000 prøver siden åbningen i 2012. Det nye laboratorium har stor kapacitet til de hårdt tiltrængte mykotoksinanalyser i Europa for at fremskynde opsporingsprocessen, og samtidig spare tid og penge for de europæiske landmænd og fødevareproducenter. At have et sådant laboratorium i Europa vil gøre det muligt for Alltech at undersøge mere end 38 forskellige mykotoksiner og mere end 50 andre emner kvantitativt og kvalitativt på mindre end 15 minutter pr. prøve.

"Det nye laboratorium hos Alltech Irland vil hjælpe europæiske landmænd og producenter med identifikation og management af de risici, der er forbundet med mykotoksiner," sagde Nick Adams, global direktør for Alltech Mykotoxin Management Team. “Alltech Mycotoxin Management Programmet og det globale Mycotoxin Management Team af forskere og specialiserede konsulenter tilbyder unikke og præcise løsninger til at håndtere truslen fra mange mykotoksiner. Dette nye laboratorium er endnu en bekræftelse på, at Alltech teamet altid har ført an i innovativ teknologi for at bekæmpe truslen fra denne skjulte globale dræber her i Europa.”

Diagnostik og effektiv behandling af mykotoksinproblemer har til dato været begrænset af manglen på præcise målemetoder af disse toksiske forurenere i foderstof. Alltechs nye laboratorium er en innovativ ressource, der vil omfatte et team af analytiske forskere, der vil assistere landmænd med deres konstante monitorering af tilstedeværelsen af mykotoksin og niveauerne i oplagret foder, som er en integreret del af et foderstyringsprogram, med slutmålet at reducere påvirkningen på produktionsdyr, såvel udbytte som sundhed. Laboratoriet vil være i stand til hurtigt at identificere disse skjulte dræbere og give en slutrapport med anbefalinger for landmandens næste trin.

"At have et dedikeret center for denne innovative teknologi i Irland vil have en signifikant betydning for produktivitet, dyresundhed, sporbarhed, rentabilitet og effektivitet, ikke kun for europæiske landmænd, men også for Europas produktionssystem," sagde Adams.

Alltech’s banebrydende forskning og globale forskerteams mangler ikke anerkendelse. Alltechs North American Mycotoxin Management Laboratory er blevet certificeret med ISO/IEC 17025:2005, en international standard, der anerkender kompetencen i testlaboratorierne. Denne objektive tredjeparts vurdering adskiller de ledelsesmæssige og tekniske krav til laboratoriet og sikrer præcision og upartiskhed for de analytiske resultater.

I 2013 opnåede Alltech 37+® mykotokin analyseprogrammet en et-stjernet innovationspris fra INNOV’SPACE i Frankrig, et fornemt program, som belønner nye produkt- og serviceinnovationer inden for landbrug. Alltech 37+® mykotoksin analyseprogrammet opnåede også en 2014 Dairy Herd Management Innovation Award, China Animal Health Magazine præsenterede Alltech 37+® programmet med prisen for 2014 Double Effect Star Solution.

I september 2015 præsenterede China Feed Industry Information Network Alltech Mycotoxin Management Programmet med Star Feed Additive—Top 5 Mycotoxin Solution prisen.

37+ mykotoksin analyse

Vil du have testet dit korn eller foder for mykotoksiner, så send os en email, og vi sender en testkasse eller vådfoderbeholder, efter dit behov. Læs mere om 37+ analysen HER.

Tilmeld dig nyhedsbrevet ”Mykotoksin Update – Danmark” HER

 

Følg os på Facebook:

AlltechDenmark

KEENAN Danmark

 

Kontakt information

Adresse
Skomagervej 5b
7100 Vejle
Danmark

Telefon:
+45 75 85 75 93

Email:
denmark@alltech.com

 

 

 

background image